Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

11x11x11...

Ousku haastoi minut kertomaan itsestäni 11 asiaa ja vastaamaan 11 kysymykseen. Lisäksi minun pitäisi keksiä 11 kysymystä ja jakaa ne 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa, mutta koskapa olen tämän jo kerran tehnyt, ja se silloinkin tuotti melkoista päänvaivaa, teen vain kolme ensimmäistä kohtaa. Napatkoon haasteen mukaansa ken haluaa. :)


Ensinnäkin 11 asiaa minusta:
 1. Olen oikeasti ihan leppoisa, mutta minua ei kannata suututtaa. Osaan olla myös inhottava. Tosin inhoan niin paljon muiden murehduttamista, etten yleensä ole kuitenkaan.
 2. Minulla on sellainen "ongelma", että tahtoisin osata ja tietää melkein kaikesta kaiken. Lisäksi kärsin vakavasta tee-se-itse-syndroomasta, ja asioiden ostaminen valmiina on välillä liiankin vaikeaa. 
 3. Aloitan gradun kirjoittamisen tammikuussa. Varokaa tulevia postauksia!
 4. Minua kiusattiin koulussa (ja muualla) koko peruskoulun ajan. Nyt etsin terapeuttia päästäkseni työstämään tätä ja muita elämäni harmaita sävyjä. Tämä on yksi syy, miksi olen sitä mieltä, että opettajien mahdollisuuksia, keinoja ja osaamista kiusaamiseen puuttumiseen pitäisi lisätä roimasti. Jäljet voivat seurata kiusattua koko loppuelämän.
 5. Olen pelannut lentopalloa neljä vuotta nuoruudessani, ja edelleen halajan pelikentille. En kuitenkaan haluaisi kisata aktiivisesti, vaan pelata, koska se on hauskaa. Jos meillä olisi televisio, katsoisin lentopalloa.
 6. En ole koskaan ollut humalassa, maistanut tupakkaa tai kokeillut huumeita.
 7. Minua ärsyttää aivan valtavasti, jos suomalainen yritys kommunikoi ensisijaisesti englanniksi myös suomenkielisten asiakkaiden (asiakasehdokkaiden) kanssa. Helposti jää kommunikointi siihen, ihan periaatteesta.
 8. Olen baptisti jo kolmannessa polvessa suvussani, mutta en kuulu seurakuntaan tai usko sukuperinteen vuoksi, vaan siksi, että olen henkilökohtaisesti kokenut Jumalan toiminnan elämässäni ja uskon Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajanani. On kuitenkin mukava kuulua samaan seurakuntaan, johon isäni ja isoisäni ovat kuuluneet.
 9. Lempisuklaakonvehtirasiani on perinteinen Aladdin. Se dark on ihan huijausta.
 10. Jos työpöytäni on siisti kolme päivä peräkkäin, olen todennäköisesti sairastunut heti siivottuani sen. Silti löydän yleensä kaiken, mitä etsin. 3D-arkistoinitjärjestelmäni siis toimii.
 11. Seitsemännen luokan keväällä minusta tehtiin haastattelu paikallislehteen lukuharrastukseni pohjalta, kun voitin kilpailun, johon naapurikunnan seiskaluokkalaiset olivat oman kouluni seiskat haastaneet.

Ja sitten ne vastaukset Ouskun kysymyksiin:


1. Paheesi?
Sotkuinen työpöytä. Uudelleen ja uudelleen.
2. Mistä löydät inspiraatiosi?
Lasten ideoista, muiden tekemisistä, luonnosta ja tarpeista, (valo)kuvista, musiikista.
3. Jos voisit valita missä asut niin missä asuisit ja miksi?
Riittävän isossa mökissä metsän reunassa. Maantieteellisesti mielellään suhteellisen lähellä lasten isovanhempia, siskoani ja ystäviä.
4. Missä maissa olet matkustanut? Ja mikä niistä oli paras?
Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Tsekeissä ja  Madeiralla. Eniten pidin Madeirasta luonnon ja historian vuoksi. 
5. Missä haluaisit kehittyä?
Epäjärjestelmällistyttämättömyydessäni(kin)
6. Mikä eläin haluaisit olla ja miksi?
Delfiini, olisi mukavaa olla kaunis ja älykäs.
7. Lempiväri?
Vihreä ja keltainen
8. Mitä et ole vielä saavuttanut?
Ihannepainoani
9. Millainen vanhus haluaisit olla?
Kiltti ja lettinutturainen mummeli, joka neuloo söpöjä sukkia ja lapasia lastenlastenlapsille ja tarjoilee Kettukarkkeja ja salmiakkimerkkareita ja itse leipomaansa pullaa, joka on yhtä hyvää kuin äitini tekemä. Semmoinen, jonka luokse on helppo tulla juttelemaan ja viettämään aikaa. Sellainen kuin isoisäni, joka tahtoi rakastaa myös vastamäessä, ei hermostunut lastenlapsille (15 kpl), kasvatti viisaasti omat lapsensa ja sanoi aina lähtiessä, että älkää riidelkö matkalla.
10. Onko elämässäsi jotain minkä haluaisit muuttaa?
Haluaisin olla vähemmän kiukkuinen ja huonommin ärsyyntyvä.
11. Kenet edesmenneen ihmisen haluaisit tavata ja miksi?
Setäni Martin. Musta ois ollu kiva oppia tuntemaan hänet.


Ja mun 11 kysymystä Sinulle:
 1. Puikot, koukku vai neula ja lanka?
 2. Kameran takana vai edessä?
 3. Lempimateriaalisi?
 4. Väri, johon et koskaan pukeutuisi vapaaehtoisesti?
 5. Innostavin asia juuri nyt?
 6. Onko mielestäsi mitään järkeä asettaa viherkasvia vessaan kasvamaan?
 7. Lempijuomasi?
 8. Monetko villasukat sinulla on nyt?
 9. Selostatko ideoitasi muille jo suunnittelu- ja toteutusvaiheessa, vai esitteletkö vasta valmiin tuotoksen?
 10. Mitä löytyy yöpöydältäsi?
 11. Jos ei lasketa vaatteita, avaimia, puhelinta ja lompakkoa, mikä on sellainen asia, jonka otat aina mukaasi?

Kaikenlaista sitä tuleekin pohdittua tällaisten äärellä, siis ihan kaikkea kysymysten ja muiden ulkopuoleltakin. Varokaa vaan, mä saatan vielä kirjoittaa pohdintojani tännekin. Eihän tämä ihan puhdas käsityöblogi ole. Eikä tule. Mä en vaan osaa olla kirjoittamatta, elän tekstin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.