Sivut

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Haaste vuodelle 2014


Päätimme yhdessä Ankkiksen kanssa, että nyt alkoi laihdutus. Syksyllä vähensimme tavaraa kodeistamme tietyllä metodilla, ja nyt alkoi lankavaraston tyhjennys. Säännöt ovat yksinkertaiset:

 • Päätä, minkä verran lankaa aiot varastoistasi vähentää vuoden 2014 aikana.
 • Lanka vähenee ja lisääntyy painossa mitattuna.
 • Lankaa voi vähentää kahdella tavalla: valmistuneina töinä, tai myymällä/lahjoittamalla lankaa pois.
 • Vuoden vaihtuessa keskeneräisenä olevat työt voi ottaa mukaan laskuihin.
 • Lankaostoista tulee plussaa, eli määrä lisääntyy. 
 • Vuoden lopussa katsotaan miten kävi. Tavoitteeseensa (tai edes lähelle) päässyt voi halata itseään lämpimästi ja palkita itsensä ihanalla lankakerällä.

Varaamme Ankkiksen kanssa oikeuden säätää sääntöjä kesken vuoden ;)

Itse listasin koko lankavarastoni (okei, homma on vielä vähän kesken) tekemällä taulukon, jossa on eritelty lanka ja määrä grammoina. Koska olen lajittelevainen luonne, lisäsin vielä sarakkeet saman langan eri väreille, värinumeroille, värjäyserille, säilytyspaikalle (jotta löydän joskus lankani, hahhaa) sekä ideoille ja merkinnöille siitä, mitä langasta tuli tai voisi tulla. Tavallaan yksinkertaistettu versio Ravelryn stashista siis. Taulukko-ohjelmalla on myös hyvin helppo laskea kokonaismäärä ja tietysti lisään vielä kohdat vähennyksille (ja plussille, kyllähän niitä väkisinkin tulee). Aika terveellistä tuollainen listaus, hahmottuu itsellekin ihan eri tavalla mitä oikein onkaan varastossa ja minkä verran. Tosin huokaisin helpotuksesta, kun tajusin, että aika iso erä on kuitenkin jotain tiettyä työtä varten, ja "tää on vaan ihanaa" -keriä on aika vähän. 

Mukaan saa lähteä kuka vain, emmekä aio tehdä tästä mitään isoa show'ta. Enemmänkin tarkoitus on hankkia, antaa ja saada vertaistukea painonpudotukseen ja kaappien tyhjenemiseen, vaikka sinällään en ole sitä mieltä, että lanka olisi sitä turhaa tavaraa, jota nurkissa pyörii. Itseasiassa sitä on meillä koko ajan vähemmän. Mutta kun tilaa on vähän ja lankaa paljon, niin tulisipahan neulottua ensisijaisesti siitä, mikä jo on kotona. Ymmärtänette pointin? Huijareita ei kytätä, koska jokainen huijaa vain itseään, me emme siitä vahingoitu. Mutta toki mukavaa, jos laihduttajilla on puhtaat langat pusseissaan. Neulootikothan on kunnon väkeä! 

Itse aion kertoa hoikennuksen etenemisestä täällä blogissa, ja toivon sen myös lisäävän bloggausaktiivisuuttani. Innosta ei ole pulaa, mutta kaikesta muusta kyllä. Olisin halunnut tähän kuvan, johon olisin koonnut kaikki lankani keoksi, mutta molempien pikku-ukkojen kotonaollessa sellaisen tekeminen on mahdottomuus. Saatte siis ihastella vanerista joulukoristetta, jonka isoäitini sai kummitytöltään. On niin kaunis, että oli pakko ottaa kuva. Sen verran voin kertoa, että oma tavoitteeni on vähentää 5 kg lankaa vuoden 2014 aikana. Aloittaa voi vaikka tällaisista söpöistä pikkusukista, jotka tein Heikille tällä viikolla. Oli pitkästä aikaa kiva neuloa sukkapuikoilla! KnitPron 15 cm:n kuutiopuikot.Malli: Olga
Lanka: Drops Karisma
Puikot: 3,5 mm (kuutio)
Koko: 24

Heikin pitis saada sukat _heti_ jalkaan, odotti yksi sukka jalassa vieressäni, kun päättelin toista sukkaa. Kommentti oli: "Minulla on ihanat sukat!"

Olisi mukava saada kommentteihin mainintoja, kuka lähtee mukaan hoikennukseen! Ja tulen toki seuraamaan myös teidän postauksianne aiheesta ja sen vierestä :) (Mutta olen maailman laiskin kommentoija, varoitan. Stalkkaaminen onnistuu sitäkin paremmin. Mä olisin niiiiiin hyvä tiedustelutonttu. ;)

PS. Jouluviikon takia ei tarvitse keskivartaloa laihduttaa, paino putosi 0,5 kg ihan vain syömällä normaalist. Jihuu! Tästä se(kin) lähtee. Ois meinaan 15  kg pudotettavana. Aikaa enemmän kuin vuosi :P

5 kommenttia:

 1. Täytysköhän lähtee mukkaan? Tosin .... kankaita on enemmän! Saakos niiden kans lähtee mukkaan? Tosin ei taida olla sellasta vaakaa mikä mittais kunnolla noita...

  VastaaPoista
 2. Kas kun tässä juuri tuskailin näitä kankaanjämiäni, ja mietin josko haastaisi itsensä vielä tätäkin läjää vähentämään. Jos ainakin yrittäisi mahdollisimman paljon hävittää alle puolen metrin paloja laatikoista. Nekin pitäisi kyllä mitata vaa'alla. Hmm...

  VastaaPoista
 3. Tottakai olen mukana! Mukavaa tällainen vertaistuki :) En uskalla punnita varastoani, mutta josko laittaisin uuden laskurin ja asetan tavoitteeksi neuloa puolimaratonin eli 21 km?

  VastaaPoista
 4. Jee! Kilometrimittakin on oikein hyvä :) Ei pidä tehdä tästä liian vakavaa. Muakin alko jossain vaiheessa hirvittää, kun kilomäärä kasvoi, kasvoi ja kasvoi. Ja aion myös aktivoida KntiMeterin, kun jäi viime vuonna kokonaan käyttämättä.

  VastaaPoista
 5. Tämäpä kiva haaste.. Olen tässä jo pitkään pohtinut lanka- ja myös kangaskätköjen kuihduttamaista ja nyt voisi olla kiva idea... Pitääkin kaivaa kaikki langat esiin ja punnita ne.. Lasketaako muuten virkkaukseen varatut matonkuteet langoiksi vai muuksi askartelumateriaaliksi?? Kankaiden käyttöön sain juuri eilen ihanan idean serkun pienen tyttären saamasta joululahjaliivimekosta.. Siihen käy kaikki puuvillakankaat muutaman sentin kaitaleista lähtien. Saattaa käydä niin, että oma blogini muuttaa suuntaa jonkinlaiseksi käsityöblogiksi kaikkien uusien tekeleiden ja uuden joululahjakameran myötä ;)

  VastaaPoista

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.