Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pipoja pienille pojille

Vaikka blogi on ollut hiljainen, minä olen ollut ahkera! Ainakin neule- ja ompelurintamalla on tullut jopa valmista. Pienet pojat tarvitsivat pipoja, joten pitihän sellaiset tehdä. Antin pipo oli sopiva, mutta Heikille olisi korkeutta saanut tehdä vähän lisää. Mutta meni se tämän talven. Lanka on Gjestalin Topp'n Tå 7 mm:n puikoilla neulottuna. Malli aivan omasta päästä. Reuna 2o2n-resoria, korkeus sileää neuletta ja päälaella kavennukset.
Samalla periaatteella tein itselleni pipon artesanon ruskeasta alpakasta, jonka sain muinoin SNY:ltäni. Siihen en tehnyt resoria, vaan koko pipo on sileää neulosta, eli reuna rullautuu hauskasti. Lankaa olisi riittänyt pari senttiä korkeampaankin pipoon, mutta en uskaltanut neuloa tämän korkeampaa, kun en tosiaan tiennyt, miten riittoisaa on lanka.. Ja korvat tykkäisi enemmän peittävämmästä piposta, mutta toisaalta tämä on tosi lämmin, alpakkaa kun on. Ja tarvitsin tosiaan hillitynvärisen konstailemattoman pipon, kun varastosta ei löydy kuin (vihreä)kirjavia. Pipo on tehty 4,5 mm:n puikoilla, silmukkaluku taisi olla 75. 


Pipokuvat (ja no, muutkin nyt) ovat ihan hirveitä, koska a) ne on otettu puhelimella, b) kuvankäsittelyohjelmani on rasittava ja c) ei ole mahdollista saada 1- ja 5-vuotiaita pysymään paikoillaan yhtä aikaa. Eli vaikka ois kuinka hyvä kamera ja ohjelma, ei liikkuvista kohteista juuri muuta saa kuin tärähtäneitä räpäyksiä. No jaa, en kyllä ole jaksanut joka kerta niin paneutuakaan kuvaamiseen, joskus sit enempi.

Pään lisäksi pitää tietysti olla lämmintä käsille. Itselleni neuloin sormikkaat Dropsin Fabelista 2,5 mm:n puikoilla jo kaksi kevättä sitten, mutta koskapa päättely on lempipuuhaani, sain ne vasta nyt käyttökuntoon. 
Äidille taas tein lapaset Dropsin Nepalista jo vuosi sitten, mutta hoksasin nyt, etten ole niitä blogannut. Joten tässä myös ne, malli omasta päästä, puikot muistaakseni 5 mm.
Lomalla Kuopiossa löysin LankaMatkasta suloisia pieniä My First Regia -keriä, á 25g, ja siitä suloisimmasta oli pakko neuloa siskontytölle sukat. Ovat kuulemma mieluiset paitsi vanhemmille, myös tytölle itselleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.