Sivut

torstai 25. huhtikuuta 2013

Aamupala!

Olen todella huono syömään aamuisin, mikään ei meinaa maistua ja kaikesta tulee huono olo. Etenkin nyt, kun joutuu heräämään itselleen epäinhimillisen aikaisin. Mutta ainakin tänä aamuna aamiaiseni on oikea yliveto! Ystäväni vinkkasi jo aikoja sitten siemennäkkäristä, ja tuoremehun tuntevat kaikki. Juuri äsken puristin sen luomuappelsiinista ja -verigreipistä, siemennäkkärin leivoin illalla. Namnam!

En tiedä onko resepti ystäväni vai jonkun muun, mutta uskoisin voivani jakaa sen tässä, etenkin kun muunnelmia on niin monta kuin on tekijääkin.

4 (luomu)kananmunaa
1 tl suolaa
6-7 dl sokerijuurikaskuitua, siemeniä, pähkinärouhetta, kookoslastuja yms. Siemensekoituksen voi laatia itse. Minä laitan noin desin jokaista tai jotain sinne päin. Viimeksi mukaan sujahti 1 dl sokerijuurikaskuitua, 1 dl auringonkukansiemeniä, 1 dl kurpitsansiemeniä, 1,5 dl seesaminsiemeniä, 0,5 dl unikonsiemeniä, 1 dl pellavansiemeniä ja 1 dl kookoslastuja.

Riko munat kulhoon, vispaa rakenne rikki ja sekoita joukkoon suola ja siemenet. Levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle, paista 150 celciusasteessa 20-30 minuuttia. Meidän uunilla 25 on hyvä aika. Näkkäri kannattaa taitella palasiksi kun se on vielä pehmeää ja säilyttää ilmavasti huoneenlämmössä.

Kokeilkaapas!

2 kommenttia:

 1. Hooo, miten hyvä idea! Kun kerta säilyy huoneenlämmössä, tää on loistava evääksi!

  VastaaPoista
 2. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.