Sivut

maanantai 17. joulukuuta 2012

Syksyn sekalaisia

Täältä ei ehkä huomaa, mutta olen kirjoittanut koko syksyn. Kohta on valmiina toinenkin historian verkkokurssi, jotka ovat molemmat olleet pelkkää kirjoittamista. Ja tietysti lukemista. Esseitä esseiden perään, lyhyitä onneksi. Mutta kun pohjalle lukee h-i-t-a-a-s-t-i vaikealla englanninkielellä kirjoitetun artikkelin häiriökäyttäytymisen torjunnasta keskikokoisessa englantilaiskaupungissa sata vuotta sitten, on kiitollinen, ettei oman tuotoksen tarvitse olla kovin pitkä, ja sen saa kirjoittaa suomeksi. Sen nimittäin väitän osaavani, kirjoittamisen. Ainakin tykkään siitä kovasti, jopa enemmän kuin neulomisesta, uskokaa pois!

Olen minä neulonutkin. Kiitos ihanan naapurimme U:n, joka hoiti Heikkiä yhden luentokurssin luentojen ajan! Luennoilla oli hyvin aikaa neuloa oppimisen tehosteeksi. :) Muutenkin puikot ovat heiluneet, ja valmistakin on tullut. Valokuvia on vielä huonosti, mutta tässä jotain kuitenkin.


Lapaset omalle murulle ja ystävälle. Mies oli lapasten tarpeessa, minulla taas oli yksi jämäkerä ja muutama nöttönen Novitan Puroa. Nämä olivat alkuun vallan passelit, mutta villa venyy, ja niin venyivät lapasetkin. Niistä tuli jättisuuret. Joten laitoin ne pesukoneeseen 40 asteeseen muun pyykin kanssa. Ja kas, mies sai juuri sopivan kokoiset huopalapaset! 


Ystävälle olin luvannut neuloa lapaset jo kauan sitten. Lanka on hänen itsensä valitsema sinikirjava Novitan Polka. Mielestäni onnistuin varsin hyvin täsmäyttämään raidoituksen! Nyt on tekeillä pipo samasta langasta. Pitäisi vain ehtiä miettiä kavennukset oikein. On niin pitkä aika edellisistä pipoista.
Tulin myös harjoitelleeksi onteloneuletta tässä eräänä päivänä. Siitä tuli tällainen pannulappu, lankana Dropsin Nepal, villa-alpakkasekoite. Ja koska lähipiiriin on jälleen tupsahdellut vauvoja, ja koska pieniä lapasia vain on ihana tehdä, olen puikotellut niitä. Kehitteillä on jonkin sortin "oma malli", ja nämä ovat niitä prototyyppejä. Pitää vielä vähän kehitellä ja tietysti neuloa vähän isommat koekappaleet omallekin pienelle. Nukkutumput voi vielä olla peukalottomat. Punaiset on Novitan Tempoa ja harmaat Dropsin Nepalia.
Eräänä iltana käteeni sattui helmityölaatikko, ja seurauksena oli tällaiset söpöläiset. Puna-ruskeat ovat puuhelmiä, hopeanväriset metallia. En kylläkään itse käytä korvakoruja, mutta jouluhan tulee ja niin edelleen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.