Sivut

perjantai 28. joulukuuta 2012

KyJyt nyt

Dodih, löytyhän se kortinlukija, ja omalta pöydältä, ompelukoneen vierestä, kolmen keskeneräisen neuleen, joululahjapapereiden ja muun rojun alta :P

Näistä piti tulla palapeittoja.
Violeteista ei tule, mutta harmaista tulee  joskus,
piristeenä vaaleanpunainen.

On aika palata KyJyihin, eli Kesäyöstä jouluyöhön -tempaukseen. Tarkoituksena oli aloittaa kesällä määriteltynä aikana 20 työtä ja saattaa ne loppuun viimeistään jouluaattona. Suurin osa ei valmistunut ajallaan. Suurimman mokan tein itse siinä, että aloitin ns. turhia projekteja, eli kivoja mutta ei niin tarpeellisia. Toki sellaisiakin saa ja pitää tehdä, mutta syksyn tullen tajusin, että lasten sukat, tumput, pipot, kaulurit yms. oleellisemmat ovat todellakin kiireellisempiä, ja KyJyt saivat jäädä odottelemaan.

Valmistakin toki tuli. Ystäväni on saanut lapaset, muutama huivi on valmistunut niin itselle kuin lahjaksi, lapsi on saanut villahousut ja melkein villasukatkin. Osa projekteista osoittautui susiksi melko pian aloituksen jälkeen, ja ovat jääneet oikeastaan kokonaan korin pohjalle. Osalle teen jotain, osan puran ja teen jotain muuta tai myyn langat pois. Aika näyttää. Jospa alkuvuoteen keksisi jonkun UFO-tempauksen (UFO=UnFinished Object) ja saisi noi käsistä pois. Samoin kuin ne odottamassa olevat villapaidat ja villatakit, Antin kaulahuivin (liikaa värejä -> langat solmussa), jne.

Esitelläänpä kuitenkin ensin valmistuneet työt. Kuvista puuttuu vielä Grrlfriend Market Bag ja Pimpelliese. Valmistuneita on siis yhteensä seitsemän (7).

Tiuhtikset Heikille
Reggae Ombresta

Falling Water -huivi isoäidilleni
Dropsin Alpacasta

Lapaset ystävälleni Novitan Polkasta

Tuubihuivi Möbiuksen kierteellä ihan itelle
Novitan Silmusta

Revontuli Dropsin Delightista lahjaksi

Ja sitten niitä keskeneräisiä ja mikä niissä meni vikaan... Näitä on siis 13. Kuvista puuttuu vielä virkatut kukkaset, joita on edelleen vain se yksi, jonka tein hiuskoristeeksi ystäväni polttareihin. Idea kiva, mutta...


Novitan purppuraisesta raitalangasta piti tulla pitkät palmikkosukat. Ehkä tuleekin joskus, langan kohtalo on pohdinnassa. Nyt on vaan ollut niin paljon pinnalla Seiskaveikan huono laatu, joten en ole viitsinyt neuloa työläitä sukkia, jotka saattavat olla pesun jälkeen karmeat. Taaimmaisena olevasta violettikirjavasta langasta - joka muuten on Regian Hand-dye effect - tulee joskus Just a Jamie Thing -huivi. Tässä ongelmana oli pitkät puikot. Kivat, mutta myös kuopus tykkää niistä vähän liikaa. Violetista alpakasta on tulossa Myrskylintu-huivi. Sen valmistumista on hidastanut kyvyttömyyteni keskittyä ohjeisiin.


Nämä Wanida-sukat Zauberballista ovat tulossa ihan itselleni. Malli on kiva ja yllättävän helppo neuloa, lankakin on ihana - myös Heikin mielestä. Kuopuksen kanssa joutuu pallosta tappelemaan joka kerta, joten tilaisuuksia neuloa tätäkään sukkaparia on melko harvoin.


Tästä läjästä piti tulla virkattuja laukkuja. Yhden tein jo ennen haasteen alkua, mutta sen jälkeen into lopahti, vaikka lopputulos miellyttikin. Mutta kun ei niin ei. Ei väkisin siis. Ehkä joskus. Tai sitten jotain muuta. Lanka on Novitan Siiriä, puhdasta akryyliä siis.


Vasemmalla levennetty Falling Water Katian Bombaysta. Väri on ihana, mutta lanka ei sittenkään sytytä huivina. Ajattelin neuloa kesken olevan mallikerran loppuun, reunuksen ja päätellä. Tuleepahan nätti tiskirätti. Ja sitten keksin jotain muuta tekoa loppukerälle. Oikealla on samalla mallikuviolla toteutettu sukanalku Fabelista. Näistä tulee ihanat, mutta juuri tuossa sukkaa tarkastellessani totesin, että yhdeltä puikolta on muutama silmukka pudonnut, joten joutuu odottelemaan inspiraatiota, että jaksan askarrella neuleen kuosiinsa.


Nuo kirjavat ovat melkein valmiit sukat Heikille - tai jollekin muulle pienelle. Näistä ei puutu kuin vähän vartta, mutta tarkoitus oli tehdä setti sukkia, jotta saa 50 g täyteen. Valmistunevat ajallaan, mutta tuskin kaikki Seiskaveikasta.Räsymattosukat olivat menossa Antille, mutta koska se kasvaa nopeammin kuin laki sallii ja asetukset määräävät (tyyppi täyttää kohta viisi, mutta laitoin jo 116 cm vaatteet odottamaan Heikkiä), saa nämäkin sukat varmaan pikkuveli. Tai sitten menevät lahjaksi, aika näyttää. Oranssi viritys on olevinaan pipo Novitan Bambusta. Ei mahtunut edes uutena, enkä oikein tiedä tykkäänkö, malli on hieman hassu... No, se onkin omasta päästä :P Ehkä puran ja teen jotain muuta, en tiiä. Jonkun fiksumman pipon ensi kesäksi.

Kiva haaste kaikenkaikkiaan, mutta kuten jo sanoin, suunnittelu puuttui ja siksi meni toteutus mönkään. Jos tällaiseen vielä lähden (ja miksei yllytyshullu lähtisi?!), mietin tarkemmin mitä teen. Hyvissä ajoin. Tämän postauksen myötä poistan välilehden, ja keksin ehkä jotain uutta tilalle :D

4 kommenttia:

 1. Haasteet/tempaukset on aina hauskoja, vaikka ei aina selviytyisi loppuun :)

  Itse olin mukana varjokyjyilynä, kun en ehtinyt varsinaiseen aloitukseen ja kesken jäi mullakin :)

  VastaaPoista
 2. Näinpä! Pitääkin etsiskellä alkuvuoteen joku uusi haaste, vaikka sitten varjo-sellainen :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanaa lukea, että jollain muullakin on jos jonkinlaista tekelettä ja keskeneräisinä odottamassa jatkoinspiraatiota ;) Noi sun langat on aivan ihania! Mistä sä hommaat ylipäätään? Meillä täällä aukes joulukuun alussa Lankamaailma, mutten ole vielä uskaltanut mennä, kun sieltä ei tyhjin käsin tule kuitenkaan poistuttua :D

  Nyt pakotin itseni innostumaan Murun villapaidasta, joka nyt kolmannen neulontakerran jälkeen näyttäisi valmistuvankin.. Aloitin sen kolme vuotta sitten ja reilun vuoden päästä siitä huomasin siinä muutaman mittavirheen ja purin, sit aloitin toisella lailla, eikä sekään onnistunut.. Nyt sitten ihan perinteisellä tavalla ja toisesta paidasta (samanmerkkisellä langalla neulotusta) olen ottanut hieman mallia ja alkaa olla loppusuora edessä... Miten voikin olla niin työlästä ;)

  Toi sun UFO -idea on aikas hyvä... Oisko siinä joku haasteen paikka... "Etsi kätköistäsi kaikki keskeneräiset työt ja päätä kuinka monta työtä saat valmiiksi ennen deadlinea" Voisin lähteä mukaan!!!

  VastaaPoista
 4. Heh, Pimpula! :) En oo uskaltanu laskee UFOjani hetkeen... Täällä on useampikin ihanainen lankakauppa, eniten tulee vierailtua Lankaideassa ja Kerässä. Lankamaailmakin löytyy, mutta se on toisella puolella kaupunkia, joten pitää ihan asioikseen lähteä sitten sinne. Ja Prismasta saa sit Novitan langat. Joskus harvoin tulee tilattua nettikaupoista.

  Yritin etsiä, oisko käynnistymässä alkuvuodesta jotain haastetta, mut en ainakaan vielä löytänyt. Pitää varmaan keksiä oma :D

  VastaaPoista

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.