Sivut

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Sieniä ja synttärihumua



Olen retkeillyt lähinnä sieniä metsästämässä. Ei tarvitse mennä monen sadan metrin päähän kun jo löytää suppilovahveroita useamman litran :) Hieman vaikeahan niitä on joskus huomata pudonneiden lehtien seasta, mutta yleensä jos löytää muutaman, löytää läheltä lisää. Onneksi meillä kaikki pitävät sienistä, Anttikin halusi sienikeittoa kaksi kertaa lisää, ja sienirisotto hävisi myös uskomattoman nopeasti. Heikin mieltymyksistä nyt en sano mitään, koska hän lähinnä heittelee ruokansa ympäri keittiötä.


Laske suppilovahverot


Heikin synttäreitä vietettiin syyskuun lopussa, koska jotenkin kaikki viikonloput täyttyvät ihan yhtäkkiä. Halusin kerrankin leipoa kakun, jota myös yksivuotias synttärisankari saisi itse syödä. Meillä kun ei edelleenkään anneta lisättyä sokeria niin pienille. Ja onnistuinhan! Koskapa kakun reseptiä on kyselty, jaan sen myös tässä, omasta päästä kun on. Soveltaahan tätä voi sitten hyvin helposti omaan makuun paremmin sopivaksi. Kakku on todella helppo tehdä, mutta valmistus kestää ainakin kaksi vuorokautta, joten yllätysvieraille sitä ei pyöräytetä.

HHH = Herkästi Hupeneva Herkku
Juustokakku ilman gluteenia ja lisättyä sokeria
Ohjeesta tulee 24 - 28 cm irtopohjavuokaan sopiva kakku.
ainekset:
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl taateleita
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl mansikkasurvosta
500 g Bonne Premium mangososetta
2 rkl sitruunamehua
8 liivatelehteä

Liota pähkinöitä ja taateleita kylmässä vedessä useampi tunti, mieluiten yön yli. Kaada vesi pois, sekoita pähkinät ja taatelit ja tee niistä tahnaa esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä tahna painelemalla vuoan pohjalle.

Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Soseuta (pakaste)mansikoita niin, että sinulla on noin 4 dl valmista survosta. Itselläni tähän meni noin 8 dl puolikkaina pakastettuja mansikoita. Vaahdota kerma, lisää siihen tuorejuusto ja mansikkasose. Kuumenna noin 2 rkl mansikkalientä tai sosetta kuumaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan nesteeseen ja lisää neste kerma-juusto-mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos pähkinä-taatelipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä useita tunteja, mieluiten yön yli, jotta se kestää päälikerroksen.

Laita loput 4 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Kaada mangosose kulhoon. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää mehu mangososeeseen koko ajan sekoittaen. Kaada sose edellisen kakkukerroksen päälle ja anna jähmettyä useita tunteja, mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile. Huom! Nonparellit ainaki sulavat kakun päälle, joten lopputulos voi vartin päästä olla karmean näköinen ;)


Olimme viime viikolla myös naapurityttöjen 3- ja 5-vuotissynttäreillä. Synttärit vietettiin kerhohuoneella, ja jossain vaiheessa äitejä alkoi ihmetyttää tilan siisteys ja lelujen vähyys. Selitys löytyi pöydän alta. 

Kolmannet synttärit vietettiin kirkolla, kun eräs veli täytti 60 vuotta, ja hänen lahjakas vaimonsa oli seurakuntasisarten avustuksella jälleen loihtinut mitä ihanimpia herkkuja nautittaviksemme. Oli suolaista ja makeaa, kaikki pieniä, sieviä ja Herkullisia. Neljännet synttärit ovat edessä ensi lauantaina, kun poikien serkkutyttö täyttää 9 vuotta. Niitä odotellessa!

Herkkusunnuntai
Mustikkavaahtoa suklaakupissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.