Sivut

torstai 20. lokakuuta 2011

Pientä pienelle ja vähän isommallekin

Niin, syyskuussa meille syntyi pikkuinen poika. Ensimmäinen niinsanottu ongelma oli siinä, että suurin osa pienimmistä vaipoista oli liian suuria pienelle miehelle. Joten ei kun ompelemaan lisää XD Hirmuisesti ei ompelulle ole ollut aikaa ja tarranauhakin loppui kesken, mutta pari pientä vaippaa sain kuitenkin aikaiseksi. Molemmat on tehty kierrätyskankaista ja keltainen itseasiassa jäi jo pieneksikin, mutta oli ensimmäisinä viikkoina korvaamaton.


Vaippojen ohella sain ommeltua myös jo aiemmin leikkelemäni housut. Kaava on kokoon 62 cm, mutta omien sovellusten vuoksi taitaa olla isompaa kokoa.. Näissä myös kierrätyskangasta (kuka arvaa mistä? ;), resori uutta materiaalia.Aiemmissa postauksissa esitellyt vaatteet ovat olleet myös käytössä. Onneksi vauveli on venynyt pituutta kohtuullista vauhtia, joten 50-senttisiä housuja on ehtinyt käyttää. Ovat itseasiassa edelleen käytössä, vaikka kestovaippojen kanssa 56-senttiset bodyt puolestaan ovat kätevämpiä nyt 53-senttisellä vauvalla.

Toinen pulma liittyi pipoihin. Veljeään isopäisemmälle pikkuveljelle eivät samat pipot mahtuneetkaan, mutta isoveljen talvipipot ovat kuitenkin vielä hiukan turhan paksuja ja kuumia. Lisäksi itselleni iski selittämätön vimma saada kuopukselle silkkivillapipo. Mielestäni (enkä tällä halua ketään loukata, onpahan vain oma mielipiteeni) Ruskovillan silkkivillamyssyt ovat hassun näköisiä, joten päätin tehdä pipon itse. Siispä kohti Lankaideaa... Mukaan lähti petrolinsininen vyyhti Manos Silk Blendiä, josta Norjalaisen vauvamyssyn ohjeella onnistuin ensiyrittämällä loihtimaan juuri sopivankokoisen päähineen pienelle.


Isovelikään ei ole aivan ilman jäänyt. Jo kesällä ompelin lastenhuoneeseen ison tyynyn (tai siis sen päällisen) Ikean lastenkankaasta. Sisätyynykin on Ikeasta..


Ja nyt syksyn kylmettyä aloitin esikoiselle pitkät alushousut Novitan alpakkalangasta (koska sitä nyt sattui olemaan kotona, kun löysin alkujaan Nallelle sovitetun ohjeen syksyn Novita-lehdestä). Sitä en tiedä, milloin tämän projektin saan valmiiksi, mutta alku on edennyt niin mukavasti, että toiveita on. :)


Tällä hetkellä työn alla on (pitkisten lisäksi) uusi myssy pienelle ja ajatuksissa useampikin alpakkatyö, kiitos Dropsin alpakka-alen (kääkapuavoihyvänenaika!). Ja esikoiselta toiveita tipahtelee joka kertaa lisää, kun näkee minun neulovan tai ompelevan jotain.. ja välillä muutenkin.7 kommenttia:

 1. Oikein Paljon Onnea koko perheelle perheenlisäyksen johdosta! <3

  VastaaPoista
 2. Sä oot saanu vaikka mitä tehtyä :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea perheenlisäyksen johdosta! Pitää laittaa vauvan myssyyn käyttämäsi lanka ylös, tuollaiset myssyt ihania antaa vaikka lahjaksi jos tuttavapiirissä tulisi vauva...

  VastaaPoista
 4. Kiitos myös Weballe! Tuo lanka on ihan huippua, tykkään todella sen neulomisesta, kun on niin pehmoista ja vielä kun siinä on hienoinen silkkinen kiilto, niin awww :)

  Ankkis: Pitkällä aikavälillä juu... ;)

  VastaaPoista
 5. Onnea sinullekin perheenlisäyksestä! Tuo myssy on ihana, pitäisi varmaan itsekin kokeilla tehdä tuollainen, jotta olisi pikkuisella myssy kun pääsee sairaalasta :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos SisterKnits! Tuo myssy on tosi hyvä, tosin tuo sininen on jo jäänyt pieneksi. Uudet myssyt on samaa mallia, bloggaan ne heti kun kerkiän :) Joulukuussa on valvottu niin paljon, että ei ole ollut energiaa oikein mihinkään..

  VastaaPoista

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.