Sivut

maanantai 15. helmikuuta 2010

Helmiaddiktion alkulähteetPääsin viikonloppuna osallistumaan helmikorukurssille, ja sen seurauksena voin jatkaa käsillätekemisaddiktioideni listaa jälleen yhdellä. Kurssilla opeteltiin helmitöiden alkeet ja pääosa ajasta kului (uskomattoman nopeasti!) omien töiden tekemiseen. Jostain tuntemattomasta syystä keskityin rannekorujen tekoon, mutta valmiiksi tuli myös yksi kaulakoru ja sormus. Ensimmäisen rannekorun tein itselleni isoista vihreistä ja sinisistä helmistä. Lisäsin vielä jatkoketjun, jotta voisin käyttää tätä myös nilkassa kesähelteillä :)


Seuraavaksi syntyi ruskeasävyinen rannekoru äidille (vähän kuin kiitoksena Antin hoitamisesta kurssin aikana) ja vielä vaaleanvihreä rannekoru ystävälleni. Nämä helmet nähdessäni hän tuli heti mieleeni, ja koru oli aivan pakko tehdä :)
Nämä rannekorut tein ns. rukousnauhatekniikalla, eli liitin helmet toisiinsa korupiikkien avulla tehtävillä metallilenkeillä. Isoista helmistä tehtyihin lisäsin vielä söpöt käden malliset "Hand made" -riipukset.
Parista koruvaijerinpätkästä syntyi toinen ruskeasävyinen rannekoru ja koska helmiä edelleen oli riittävästi, tein niistä vielä kaulakorun kuparinväriseen koruvaijeriin. Jotta setti olisi täydellinen, sommittelin toisista jämävaijerinpätkistä ja pikkuhelmistä vielä sormuksen.

Helmi-innostus jatkui kotonakin. Ensimmäisenä iltana kyhäilin puuhelmistä rennon rannekorun joustavaan silikonilankaan ja toisena iltana valmistui sormus merenvihreistä pikkuhelmistä sormuksen kokoiseen muistilankaan (teräslankaa, joka "muistaa" muotonsa).


Helmien kanssa puuhailu on ollut uskomattoman kivaa, ja entisestä ei-niin-helmi-ihmisestä on tainnut tulla jotain muuta ;) Kiitos vielä Tädille kurssista ja puuhailuseurasta sekä äidille osallistumisen mahdollistamisesta!

BTW, täytynee vähän opetella lähikuvausta, jotta saisi järkevämpiä kuvia tänne.. mutta sitä odotellessa tyytykäämme olemassaoleviin taitoihin.


1 kommentti:

Valitettavasti kommentointi on estetty tässä blogissa.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.